Торгове обладнання підприємства

 
 

Торгове обладнання підприємства

Питання до заліку



Питання до заліку з
дисципліни “Обладнання торговельних підприємств”

1. Призначення та класифікація ваговимірювального обладнання. Вимоги до ваговимірювальних приладів.
2. Будова та принцип дії циферблатних ваг.
3. Будова, види та принцип дії електронних ваг.
4. Призначення та види торговельних електронних ваг.
5. Призначення та класифікація реєстраторів розрахункових операцій.
6. Функціональні вузли електронних контрольно-касових апаратів.
7. Режими роботи електронних контрольно-касових апаратів.
8. Призначення фіскальної пам’яті у електронних контрольно-касових апаратах.
9. Сучасні способи маркування товарів – штрихове кодування та радіочастотна ідентифікація.
10. Характеристика видів холодильної обробки харчових продуктів.
11. Складові частини холодильного устаткування.
12. Будова і принцип дії парової компресійної холодильної машини
13. Класифікація тоговельного холодильного обладнання.
14. Стаціонарні та збірні холодильні камери.
15. Холодильні шафи, прилавки, вітрини, прилавки-вітрини.
16. Охолоджувачі напоїв, льодогенератори і фризери.
17. Правила експлуатації торговельного холодильного обладнання
18. Призначення та види торгівельних автоматів.
19. Основні вузли і механізми торгівельних автоматів, їх характеристика та призначення.
20. Класифікація підіймально-транспортного обладнання і вимоги до нього.
21. Найпростіші засоби механізації: лебідки, талі, тельфери, ручні візки, візки-штабелери, спуски, роликові конвеєри, зрівнювальні площадки.
22. Вантажопідіймальні машини: крани, вантажні, вантажопасажирські і пасажирські ліфти, підіймальні машини, підіймальні столи.
23. Вантажо-розвантажувальне обладнання: електричні штабелери, завантажувальні машини.
24. Призначення і види подрібнювально-різального обладнання.
25. Будова, принцип дії машин для подрібнення сухих твердих продуктів і льоду.
26. Машини і механізми для нарізання гастрономічних продуктів і хліборізки.
27. Загальні правила експлуатації подрібнювально-різального обладнання.
28. Види дозування та дозатори сипучих, в’язкопластичних і рідких товарів.
29. Фасувально-пакувальне обладнання.
30. Призначення та складові елементи систем автоматизації торгівельних підприємств.
31. Обладнання торговельних залів для викладки, показу і продажу товарів: вітрини, стенди, гірки, вішала, прилавки.
32. Обладнання для приміщень приймання, зберігання і продажу товарів: стелажі, підтоварники, піддони, столи. Торговельний інвентар.
33. Характеристика системи автоматизації діяльності торговельних підприємств.
34. Призначення та складові елементи сучасних POS-систем.
35. Система POS –Інтелект та її призначення.
36. Система електронних цінників.
37. Інформаційні кіоски в торгівлі.
38. Види та принцип дії сканерів штрих-кодів.
39. Системи захисту від крадіжок.



Тестові питання
1. До метрологічних вимог до ваговимірювальних приладів відносяться
2. Принцип дії важільних ваг заснований на
3. Принцип дії електронних ваг заснований на
4. Настільні ваги використовують для зважування вантажів масою до
5. Електронні ваги поділяються на
6. Назвіть види торгових електронних ваг.
7. Порційні ваги використовуються в закладах торгівлі використовуються для
8. Яке використання мають товарні електронні ваги?
9. Електронні контрольно-касові апарати – це
10. За конструкцією електронні контрольно-касові апарати поділяються на
11. Включення електронних контрольно-касових апаратів можна можна здійснити за допомогою
12. Перерахуйте основні функціональні вузли електронних контрольно-касових апаратів
13. Блок і ндикації електронних контрольно-касових апаратів призначений для
14. Блок фінансової (фіскальної) пам’яті - це
15. Назвіть режими роботи електронних контрольно-касових апаратів.
16. Назвіть основні види холодильної обробки продовольчих товарів.
17. Охолодження продуктів – це
18. Заморожування продуктів – це
19. Замопожені продукти зберігають при температурі
20. Вкажіть складові частини холодильного обладнанння.
21. Назвіть основні елементи компресорної холодильної машини.
22. За конструкцією торговельне холодильне обладнанна поділяється на такі види:
23. Стаціонарні холодильні камери призначені для
24. Збірні холодильні камери призначені для
25. Вкажіть види холодильних шаф за призначенням.
26. Вітрини призначені для
27. Льодогенератори призначені для
28. Фризери призначені для
29. Торговельні автомати – це
30. Вкажіть види торговельних автоматів.
31. Назвіть основні вузли і механізми торговельних автоматів.
32. Підіймально-транспортне обладнання – це
33. До вантажопідіймального обладнання відносяться
34. До транспортуючого обладнання відносяться
35. Подрібнювально обладнання призначене
36. Різальне обладнання призначене
37. До різального обладнання відносяться
38. Вкажіть форми ножів. що використовуються в різальному обладнанн.
39. Вкажіть різальні інструменти м'ясорубок.
40. Яке призначення має стрічкова пилка?
41. Якої форми ніж використовується у слайсерах.
42. Які є види дозаторів в залежності від фізико-хімічних властивостей товару?
43. Фасувально-пакувальне обладнання призначене для
44. Попереднє фасування товарів дозволяє
45. На які види за товарним профілем поділяєтьбся фасувально-пакувальне обладнання?
46. Яке прзначення має допоміжне торговельне обладнання?
47. Вкажіть види допоміжного торговельного обладнання.
48. Для чого призачені стелажні системи?
49. Яке призначення гірок?
50. Вкажіть види прилавків.
51. Вітрини призначені для
52. Яке призначення мають стенди?
53. Для чого використовуються вішала?
54. Назвіть види візків для покупці.
55. Яке призначення має система автоматизації троговельних підприємств?
56. Для чого призначений POS-термінал?
57. До складу POS-системи може включатися
58. Яке призначення має система POS-інтелект?
59. Вкажіть види сканенрів щтрих-кодів по типу випромінювання.
60. Назвіть види сканерів штрих-кодів по типу виконання.

Література.
1. Архипов И.А., Клиншин В.Ф. Торговое оборудование. – М.: Экономика, 1990.
2. Парфентьева Т.Р. и др. Оборудование торговых предприятий, - М.: ИРПО; Изд.центр «Академия», 2000.
3. Улейский Н.Т., Улейская Р.И. Оборудование торговых предприятий. – Ростов н/Д: Феникс, 2001.
4. Оборудование предприятий торговли и общественного питания: Полный курс: Учебник /Под ред. проф. В.А. Гуляєва. – М.: ИНФРА-М, 2002.
5. Золин В.П. Технологическое оборудование предприятий общественного питания. – М.: ПрофОбрИздат, 2002.
6. Черевко А.И., Попов Л.Н. Оборудование предприятий общественного питания. – Т. 2; Торгово-технологическое оборудование. – М.: Экономика, 1988.


Создан 21 мар 2010



  Комментарии       
Всего 5, последний 4 года назад
Anyato4ka 30 ноя 2010 ответить
где можно найти ответы?
sasha_boghko 30 ноя 2010 ответить
спасибо:)
konantaras 13 ноя 2011 ответить
Де можна знайти відповіді?
tectonika00 06 мар 2013 ответить
оиветы по идее у вас в лекциях или где-то в книгах ;)
   
dvoeknet 06 мар 2013 ответить
По этому предмету основное: иметь конспект(в нём все ответы есть), посещать все практические и выполнить индивидуальное задание. Преподаватель хороший и если не загоняться все здадите. Есть несколько индивидуальных занатий выполненых. Спрашивайте может у меня есть то что Вам нужно
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником